Тамақтануды ұйымдастыру

МАМАНДЫҚ ТУРАЛЫ АҚПАРАТ

Мамандығы: 10130300 Қоғамдық тамақтандыру
Біліктілігі: 3W10130302- Кондитер-декоратор
3W010130302- Аспаз
Оқу мерзімі – 9-сынып негізінде – 2 жыл 10 ай
Оқу нысаны – күндізгі бөлім
Тіл оқу – қазақ тілі, орыс тілі

Кәсіби аспаз әртүрлі мекемелерде, соның ішінде жоғары санатты мейрамханаларда, қонақүйлерде, тақырыптық және өндірістік нысандарда, сондай-ақ қызмет көрсету саласында жұмыс істей алады. Аспаз рецепт бойынша әртүрлі тағамдарды (бірінші тағамдар, екінші тағамдар, десерттер, салқын және ыстық тағамдар, сонымен қатар үшінші тағамдар — сусындар) дайындайды және дайындалған тағамды безендіруді біледі. Ол тамақ дайындау негіздерін, азық-түлік өнімдерін сақтау және өткізу ережелерін (санитарлық-гигиеналық нормаларға сәйкес өнімдерді сақтауды ұйымдастырады) және олардың құнын білуі керек. Қоғамдық тамақтандыру орындарындағы аспаз тағамдардың белгіленген рецептерін пайдаланғанына қарамастан, ол шикізаттың сапасына және тұтынушылар контингентін ескере отырып, оларға өзгерістер енгізе алады. Кондитер әр түрлі қамыр, салма, крем, декорация, берілген рецепт бойынша пісіру және безендіру бұйымдарын дайындаумен айналысады. Бұл әртүрлі түрдегі, дәмі мен хош иісі бар жоғары сапалы азық-түлік өнімдері. Кондитер мамандығын өнерге айналдыратын жұмыстың басым бөлігі арнайы құралдардың көмегімен қолмен орындалады. Сонымен қатар, кондитер ингредиенттер мен дайын өнімдерді сақтау шарттары мен ережелерін білуге ​​міндетті. Оқу мерзімі – 9-сынып негізінде – 2 жыл 10 ай. Аспаз-кондитер мамандығы Талғар политехникалық колледжінде игерілді

Сұрақ қою